Wednesday, January 13, 2010

Ολλανδία

Παρά τη μικρή έκταση το Ολλανδικό έδαφος προσφέρει πολλά και διάφορα αξιοθέατα στον τουρίστα, όπως τις ιστορικές περιοχές με τα μνημεία τους και τα μουσεία, τα τοπία της υπαίθρου με τους ανεμόμυλους, τους κάμπους με τα ανοιξιάτικα λουλούδια της σύγχρονης αρχιτεχτονικής του Ρότερνταμ.

Το 'Αμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας, και είναι τοποθετημένο στα νότια του βόρειου τμήματος της Ολλανδίας. Είναι διεθνώς γνωστή για το ιστορικό της λιμάνι, το μουσείο Rijksmuseum , την περιοχή red-light district area, τις καφετέριες και καταστήματα ,τα κανάλια της κ.τ.λ.










Το 'Αμστερνταμ έχει ένα ευρύ φάσμα ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αξιοθέατων, που ξεκινά από υπέροχα παλιά κτήρια, όπως το Oude -Kerk και καταλήγει σε μουσεία, όπως το μουσείο Hash marihuana. Τα μουσεία είναι ο βασικός πόλος έλξης τουριστών του 'Αμστερνταμ.

Το 'Αμστερνταμ διαθέτει πάνω από 50 μουσεία,τα οποία προσελκύουν πολλές χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.


Τι αξίζει ακόμα να δείτε:• Την πλατεία Νταμ με το εντυπωσιακό θερινό ανάκτορο της βασίλισσας. Εδώ αξίζει τον κόπο να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να θαυμάσετε το παλάτι.• Το μουσείο Βαν Γκογκ.• Το σπίτι της Άννα Φρανκ, όπου έγραψε το περίφημο ημερολόγιο της.• Την περίφημη περιοχή Jordaan με τα κανάλια και τους δρόμους αποκλειστικά με ονόματα λουλουδιών και δέντρων.• Την πλατεία Μuseumplein που φιλοξενεί το Βασιλικό Θέατρο Συναυλιών, καθώς και τρία από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης.• Τον βοτανικό κήπο Hortus Botanicus δίπλα τον ζωολογικό κήπο.• Την κοντινή Χάγη και το Ρότερνταμ.
Τι μπορείτε να αγοράσετε: Άμστερνταμ: Σοκολάτες, διαμάντια, αντίκες, τυρί και βολβούς για φυτά και λουλούδια.



Τις περισσότερες φορές στην Ολλανδία , έχω βρεθεί στο Rotterdam . To Rotterdam είναι εντελώς διαφορετικό από το Amsterdam διότι κάτα την διάρκεια του παγκοσμίου πολέμου , το Rotterdam ισοπεδώθηκε . Τώρα οι Ολλανδοί σκέφτονται να ανοίξουν τα κανάλια στο Rotterdam για να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

H Erasmus bridge οπτικά είναι ένα ωραίο αξιοθέατο




και να πάει για φαγητό ή να πιει καφέ στον Πύργο Euromast με απίστευτη θέα .










Από κει και πέρα , κάθε περιοχή έχει και την χάρη του.Για παράδειγμα μια ωραία εποχή για να πας στο Maastricht είναι η εποχή του καρναβαλιού όπου οχι μόνο η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο κέντρο γιορτής κατά τη διάρκεια των τριών ημερών πριν τη Σαρακοστή αλλά υπάρχει επίσης και ειδική σημαία.Μέσα από το Μάαστριχτ περνά ένας σιδηρόδρομος που κατευθύνεται νότια πρός τη Λιέγη στο Βέλγιο και βόρεια προς την υπόλοιπη Ολλανδία, όπου έχει βραχίονα στο Χέερλεν. Η σιδηροδρομική γραμμή στο Χάσσελτ δεν είναι πλέον σε χρήση, αν και υπάρχουν σχέδια για την αποκατάστασή της.

Το Scheveningen βρίσκεται στο Den Haag και όποιος έχει χρόνο,μπορεί να επισκεφτεί το μέρος

αρκεί ο καιρός να είναι ζεστός και ηλιόλουστος .










Από εκεί και πέρα όσοι βρεθούν στην Ολλανδία και νοικιάσουν αυτοκίνητο (κάτι που εγώ το προτιμώ) θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσον αφορά , το parking γιατί έρχονται γερανοί και πέρνουν το αυτοκίνητο.Τις σημάνσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας , όταν το όριο ταχύτητας είναι 80,τότε θα πρέπει να πηγαίνουμε με 80 .Επίσης θα πρέπει να προσέχουμε και να δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς και στα ποδήλατα.

Το αυτοκίνητο δεν συνίσταται για να πας στο Amsterdam.Είναι προτιμότερο να πας με συγκοινωνία διότι οι τιμές για το parking είναι ιδιαίτερα ακριβές.

Τα γλυκά τα οποία μπορείται να δοκιμάσετε είναι Stroopwaffles τα οποία είναι μπισκότα με μέλι!Chocolade pindakoeken,roomboter pindakoeken,taaikorstjes.


Φυσικά εκτός από τις πατάτες με μαγιονέζα θα σας συνιστούσα να δοκιμάσετε boerenkool .








Είναι τυπικό Ολλανδικό φαγητό και αξίζει να το φάτε.


Βράζουν το boerenkool το οποίο είναι ένα φυτό που φυτρώνει μόνο στην Ολλανδία και λιώνουν βραστή πατάτα , το ανακατεύουν και γαρνιτάρουν λουκάνικο .





Προσωπικά εμένα η


γεύση μου άρεσε και


έμεινα ευχαριστημένος.

No comments: